Noord/Zuidlijn bouwplaats

De Amsterdamse wijk ‘De Pijp’ is schatrijk. Rijk aan bijzondere mensen, grappige anekdotes en geliefde of nog onontdekte plekken. Samen met buurtbewoners en ondernemers verzamelde ik bijzondere verhalen en beelden van De Pijp en verwerkte die in een bonte collage van 300 vierkante meter. Deze 'tentoonstelling' over De Pijp sierde de bouwhekken van de Noord/Zuidlijn aan het Marie Heinekenplein. De achterliggende verhalen en foto's kon de voorbijganger middels QR codes ontdekken.

In de Eerste Jacob van Campenstraat bouwt Noord/Zuidlijn een nooduitgang voor de toekomstige metrotunnels. Achter de blauwe hekken daar werd de grond bevroren om verzakking te voorkomen. Aan de andere zijde van de Ferdinand Bolstraat, op het Marie Heinekenplein, stond de rode hal met de vriesinstallatie (waar het, net als achter je koelkast, warm wordt. Rood dus).

Het bouwterrein stond aan de rand van De Pijp, wat van de leidingenbrug een entreepoort maakt. Vandaar dat op de leidingenbrug de teksten “in De Pijp” en “uit De Pijp” stonden. De leidingen zijn ook rood en blauw; een warme en een koude leiding waar het pekelwater doorheen stroomt. De Verborgen Schatten worden hier onthuld: http://www.flickr.com/photos/noordzuidlijn/sets/72157632062159875/with/8... Zie ook www.hierzijnwij.nu/depijp

Partners

Fotografie