‘Het Happy 2050 Scenario’ van Babette Porcelijn – Duurzaamheid.nl

ARTIKEL OVER HAPPY 2050 – 

Babette Porcelijn onderzoekt in het boek Het Happy 2050 Scenario wat het hoogst haalbare scenario is voor een veilige en fijne toekomst. Het boek is haar poging om grip te krijgen op onze toekomst. Porcelijn wil overzicht geven en prioriteiten blootleggen. Alles wat invloed heeft op ons geluk komt voorbij: welzijn, gelijke kansen, de economie, natuurlijke hulpbronnen, beleid en een veilige planeet. Porcelijn laat de samenhang tussen al die onderwerpen zien, zodat er een helder beeld ontstaat welke ingrepen ons de meeste voorspoed zullen brengen. Hierbij geeft ze handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Want als ‘crew van de planeet’ kunnen we het verschil maken. Als we onze slagkracht kennen. En die gebruiken. 

Lees het hele artikel op Duurzaamheid.nl

 

Meer nieuws & pers

Keynote @Windesheim

LEZING – Hogeschool Windesheim organiseert voor de 2e keer het congres ‘De procesverbeteraar van de toekomst’. Babette was hier keynote speaker voor een groep van meer dan 100 alumni en mensen uit de wijde omtrek. Deze hogeschool uit Zwolle organiseert dit event jaarlijks om zo hun maatschappelijke impact te kunnen vergroten en een leven lang […]

Lees meer

Circl – lezing over CSRD

LEZING YOUTUBE – Babette mocht woensdag 17 mei de CSRD-basics toelichten in Circl NL. Aansluitend een panelgesprek met Michel Scholte, Koen Eising, Bart den Otter, Eva Eijkelenboom olv Frederique de Jong. Hier kun je dat hele gesprek terugkijken:  

Lees meer

Radio 1 – je geld of je leven

RADIOSHOW – Geld of je Leven is een dagelijks programma waarin presentator Hans van der Steeg zich afvraagt hoe we ons geld uitgeven, waar we ons geld aan verdienen en welk effect deze stromen van geld hebben op onze medemens en de planeet. De economie achter de actualiteit en de actualiteit van de economie staan […]

Lees meer

Ambassadeur van MaatschapWij

“Als we onze slagkracht als individuen optimaal benutten, kunnen we het tij nog keren: dat is dé boodschap van Babette Porcelijn. De auteur, ontwerper en onderzoeker weet als geen ander hoe ze complexe materie kan vertalen in handelingsperspectief”. MaatschapWij is een prachtig platform waar vele inspirerende en krachtige verhalen voor een mooie wereld gedeeld worden. […]

Lees meer