Uitgebreide biografie Babette

Ir. Babette Porcelijn is spreker, schrijver, trainer en adviseur. Babette kijkt met frisse blik hoe impact tot stand komt, welke systeemdrivers daar achter schuilgaan (Think Big) en wat we daar het beste aan kunnen doen (Act Now). Op systeemniveau én in de dagelijkse praktijk.

Auteur

Babette heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001). Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Voor haar eerste boek De verborgen impact onderzocht zij de ketenimpact van consumptie, met als centraal resultaat de impact top 10 van de gemiddelde Nederlander. Dit onderzoek heeft verborgen-impactdenken op de kaart gezet.

Vervolgens onderzocht zij voor Het happy 2050 scenario welke systeemdrivers de wereld een onveilige kant opduwen, op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Ze vormde op basis van scenariostudies een beeld van wat er nodig is om bij te sturen, met ingrepen van macro- tot microniveau.

Haar brede invalshoek geeft een compleet beeld van de opgaven waar we voor staan. En dat is belangrijk, want focus blijkt vaak tot blinde vlekken te leiden waardoor ‘oplossingen’ onbedoeld méér in plaats van minder impact veroorzaken.

Ervaring

Babette is veelgevraagd spreker voor uiteenlopend publiek, zoals ministeries, decentrale overheden, bedrijfsleven en milieu professionals. Zij treedt regelmatig op in de lokale en landelijke media, en soms in het buitenland.

Babette in cijfers

11 keer op TV geweest

23 keer achter de microfoon geschoven

✔ al ruim 8 jaar eco-positief

✔ meer dan 35.587 boeken verkocht

3 boeken geschreven

125 ambassadeurs opgeleid

✔ ruim 235 lezingen gegeven

✔ verkrijgbaar in 8 landen

Goedgekeurde beelden om te downloaden

BOEKEN

De Verborgen Impact

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen.
De verborgen impact geeft verrassende inzichten en biedt houvast voor mensen die een positieve impact op de planeet willen hebben.

Bestel het boek

Ecopositief in vijf stappen

Hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Dit doeboek helpt je om effectief aan de slag te gaan. Je ontdekt waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen bij jou passen, en wat ze je opleveren. Misschien word je zelfs wel eco-positief. Weten wat dat is en hoe je het wordt? Doorloop de vijf stappen en ontdek het allemaal.

Bestel het boek

Het Happy 2050 scenario

Hoe creëren we een veilige, stabiele wereld waarin we elkaar een welgemeend happy 2050 kunnen wensen? Dat is de vraag waarnaar Babette Porcelijn nieuwsgierig onderzoek deed. Het happy 2050 scenario is het resultaat; een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, eco-positieve productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen.

Bestel het boek

HOT TOPICS

Onderwerpen waar Babette heel veel over weet en je haar gerust over kunt interviewen. Dit doet ze graag voor zowel krant, magazines, radio, televisie of andere initiatieven. Neem met ons contact op voor de mogelijkheden: pers@thinkbigactnow.org

VERSCHENEN IN DE MEDIA

Vraag nu meteen een interview aan met Babette, voor je
documentaire, nieuws item, artikel, podcast, evenement of boardroomsessie.

Neem contact met ons op en we laten dezelfde dag nog van ons horen. Stuur een mail naar pers@thinkbigactnow.org of click op de button hieronder.

Sluit graag alle relevante informatie bij:
datum, tijd, locatie, aanwezigheid (telefonisch/online/fysiek) en alle andere handige info.

Dan kijken wij of Babette beschikbaar is en plannen we het in.